Betaalbare gordijnen voor in uw huis

Als u op zoek bent naar nieuwe decoratieve accenten in uw huis, is het een goede plek om te beginnen met uw raambekleding. Maar het kan een beetje ontmoedigend voor uw budget zijn om raambehandelingen voor de hele kamer te kopen. Er zijn echter veel opties voor raambekleding die u zelf kunt maken, en u hoeft niet eens een naald op te pakken of een naaimachine in te rijgen. Met een beetje fantasie en wat eenvoudige verbindingsstukken kan elk stuk stof gemakkelijk en snel worden omgetoverd tot een gordijn.

Zoek dus een stof die bij uw interieur en persoonlijke stijl past, en kies iets dat al afgewerkte randen heeft, zoals een vintage linnen of bedrukt laken. Kies vervolgens een zeilring, clip, haak of koord om het op te hangen, en je hebt een prachtige eenvoudige en goedkope raambehandeling die je persoonlijke stijl en creativiteit weerspiegelt.

Gereedschap om gordijnen te maken

Tules die over muurhaken worden geschoven, zorgen voor een eenvoudige, strakke raambehandeling. Over het algemeen werkt een hamer en een zeilring gereedschap minstens zo goed om slechts enkele zeilringen te plaatsen. De zeilring voorkomt dat de haak door het gat scheurt. U kunt een koord door de zeilringen rijgen en achter de zeilringen binden om lussen te maken die u aan een houten deuvel of haken boven het raam kunt hangen.

Er zijn ook stijlvolle clips te vinden op vlooienmarkten en in antiekzaken die gewoon aan de stof vastklikken. Winkels in woningdecoratie en import hebben ook clipringen om gordijnen aan op te hangen.

U kunt zelfs knopen gebruiken voor gordijnen. Rijg gewoon fijn draad door de gaten en delen van het lint en draai de draad aan de achterkant om eenvoudige lintlussen te maken om het gordijn mee op te hangen.

Laat uw creativiteit uw gids zijn, en u kunt raambehandelingen maken die uw persoonlijkheid en stijl weerspiegelen. Je wordt alleen beperkt door je eigen verbeelding.