Tips voor beter barbecueën

Als je nieuw bent in het barbecueën, is de kans groot dat je tegen een aantal problemen bent aangelopen bij het barbecueën. Barbecueën, zoals alles, vergt oefening. Door te leren van je eigen fouten en die van anderen leer je snel.

Voordat je begint

Voor je begint te koken, spray je je kookplaats in met een anti-aanbakspray. Dit voorkomt dat uw vlees blijft plakken wanneer u het draait of verwijdert. Als uw vlees blijft plakken en scheurt, verliest u een grote hoeveelheid sap, en kan uw vlees uitdrogen.

Plaats nooit voedsel op de grill totdat de temperatuur correct is. Door de temperatuurschommelingen zal uw voedsel uitdrogen of verbranden. Als u een houtskoolgrill gebruikt, zorg er dan voor dat de kolen helemaal grijs zijn voordat u het vlees op de grill legt. Zo wordt de temperatuur gelijkmatig verdeeld en brandt het grootste deel van de aanmaakvloeistof weg.

barbeque

Aanmaakblokjes

Koken met aanmaakvloeistof op houtskool kan goed of slecht zijn. De aanmaakvloeistof zal ervoor zorgen dat het voedsel dat u bereidt anders smaakt dan bij andere soorten grills. Anderzijds kan het niet gebruiken van aanmaakvloeistof veel frustratie veroorzaken, omdat houtskool zonder aanmaakvloeistof moeilijk, zo niet onmogelijk, aan te steken is.

U moet het vlees dat u bereidt goed voorbereiden, voordat u het bereidt. Probeer nooit vlees te bereiden op een grill als het nog bevroren is, of zelfs gedeeltelijk bevroren. Ontdooi uw vlees door het 12 tot 24 uur voordat u het gaat bereiden te laten rusten, of door het in de magnetron te ontdooien. Als je vlees ontdooid is, maar in de koelkast ligt, zet het dan lang genoeg buiten zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.

Als het vlees eenmaal gaar is, leg het dan nooit terug op hetzelfde bord als waar het op lag toen het nog rauw was. Dit kan de verspreiding van vele ongewenste ziekten veroorzaken. Hanteer gekookt vlees niet met hetzelfde keukengerei dat u gebruikte toen het nog rauw was.

Prik niet in het vlees

Prik nooit in je vlees tijdens het koken. Door gaten in het vlees te prikken, lekt het sap binnenin naar de bodem van de grill. Dit zal niet alleen uw eten droog en onaantrekkelijk maken, maar het kan ook uw barbecuegrill ruïneren. Op zijn minst veroorzaakt het een ophoping van ongewenst vet en sappen op uw girll, wat het schoonmaken moeilijker maakt.

Als het vlees eenmaal op de grill ligt, probeer het deksel niet te vaak te openen. Elke keer dat u het deksel opent, verandert de temperatuur in de grill. Door de constante verandering in temperatuur en de luchtstroom zal uw vlees snel uitdrogen.

Onthoud dat hoe hoger de temperatuur, hoe beter. Hoewel het goed is om voedsel snel gaar te maken, zal het hoger zetten van de warmte er alleen maar toe leiden dat het vlees uitdroogt en mogelijk verbrandt.

Als u aluminiumfolie of aluminiumfolie gebruikt, wordt het schoonmaken gemakkelijker, maar krijgt uw eten eerder een gebakken dan een gegrilde smaak.

Als u van plan bent uw favoriete barbecuesaus te gebruiken, wacht dan zo lang mogelijk met het aanbrengen ervan op het vlees. Als u de barbecuesaus te vroeg aanbrengt, kan het vlees niet alleen uitdrogen, maar ook verbranden.