Voordelen van borstvoeding

Na de bevalling is borstvoeding het belangrijkste wat je kunt doen om je baby te beschermen en een goede gezondheid te bevorderen. Het beste van alles is dat borst borstvoeding is gratis.

Bespaar geld

Behalve dat je geld bespaart op HMR (Human Milk vervanging), kan borstvoeding u ook helpen om uw medische rekeningen laag te houden. Baby’s die gevoed worden met flesvoeding worden vaker en ernstiger ziek dan baby’s die borstvoeding krijgen. Ze hebben ook meer oorontstekingen, luchtweginfecties en andere problemen.

Dit kan nog meer het geval zijn als je familie een geschiedenis van allergieën. Wanneer een baby borstvoeding krijgt, worden de antilichamen door van de moeder naar de baby, die helpen beschermen tegen ziekten en allergieën. Als de baby’s systeem rijpt, zal zijn lichaam beginnen om zijn eigen antilichamen maken, en zal hij beter in staat zijn om met voedselgevoeligheden om te gaan.

Betere ontwikkeling van de baby

Zuigen aan de borst helpt ook bij de ontwikkeling van de kaaklijn en de ontwikkeling van het jukbeen. Juist daarom is er minder van de noodzaak voor dure orthodontische werk wanneer het kind ouder wordt.

In tegenstelling tot flesvoeding is moedermelk altijd klaar, altijd beschikbaar, handig, en altijd de juiste temperatuur om te voeden. Bovendien bevat het alle vitaminen en mineralen die je groeiende baby nodig heeft, waardoor je veel veel geld uit.

Voordelen voor de moeder

Borstvoeding biedt ook veel voordelen voor de moeder ook. De baby die aan de borst zuigt, veroorzaakt samentrekkingen direct na de geboorte, wat leidt tot minder bloeden voor de moeder, en het helpt haar baarmoeder sneller in de de vorm van voor de zwangerschap sneller aan te nemen.

Borstvoeding verbrandt ook calorieën, dus een moeder kan veel sneller afvallen dan wanneer ze haar baby voedt met met een fles. Borstvoeding schept ook een speciale band met de moeder en de baby – en dat is iets wat formule simpelweg niet kan doen.